КВАДРОЦИКЛИ І МОТОВСЮДИХОДИ: ВІДМІННОСТІ, ПЕРЕВАГИ І ВСЕ, ЩО МІЖ НИМИ


МИ РОЗГЛЯНЕМО ВСЕ, ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО ДВОХ НАЙВИТРИВАЛІШИХ ПОЗАШЛЯХОВИКІВ


Життя сповнене складних рішень, і вибір відповідного позашляховика - одне з них. Для водія будь-який транспортний засіб повинен обов'язково викликати прилив адреналіну, але завжди знайдеться машина, яка виведе азарт на зовсім інший рівень. Зіткнувшись з двома варіантами, такими як квадроцикл і мотовсюдихід/утилітарний мотовсюдихід, люди дійсно хочуть знати різницю між ними, переваги одного перед іншим і те, що робить їх унікальними. Ось чому ми стисло викладемо для вас корисну інформацію, щоб ви могли знайти для себе ідеальну машину.

 


ПРАКТИЧНІ ВИЗНАЧЕННЯ КВАДРОЦИКЛА І МОТОВСЮДИХОДА


Почати з чітких визначень кожного транспортного засобу - найкращий спосіб зрушити справу з мертвої точки. 


ЩО ТАКЕ КВАДРОЦИКЛ?


Квадроцикл - це позашляховий транспортний засіб. Розроблені для їзди по бездоріжжю, квадроцикли, які також називають «квадрами» або «чотириколісниками», зазвичай мають чотири колеса, сидіння, яке передбачає сидяче положення з широко розставленими ногами, і кермо для керування. Дикі стежки, вузькі стежинки, глибоке багно і круті підйоми - типова місцевість для багатьох водіїв квадроциклів. Ці транспортні засоби створені, щоб упоратися з усім цим, оскільки мають шини низького тиску, жорстку підвіску, здатність маневрувати на крутих поворотах і розганятися до високих швидкостей. Квадроцикли виявилися дуже корисними як в роботі, так і на відпочинку. Вони здатні буксирувати великі вантажі, допомагаючи виконувати важкі сільськогосподарські роботи, і доставляють усі гострі відчуття, які ви хочете відчувати, коли дозволяєте собі розслабитися на природі. Ці універсальні машини доступні в безлічі моделей і можуть доукомплектовуватись на власний смак.


Якщо ви хочете дізнатися більше про квадроцикли і про те, на що звертати увагу при покупці такого транспортного засобу, ознайомтеся з нашим повним посібником з покупки квадроциклів.


 

ЩО ТАКЕ МОТОВСЮДИХІД АБО УТИЛІТАРНИЙ МОТОВСЮДИХІД?


Мотовсюдихід - це позашляховик, впізнаваний завдяки своїй конструкції з 4 або 6 коліс, унікальному розташуванню ковшоподібних сидінь і системі керування кермом і ножними педалями. Він часто має елементи конструкції, аналогічні автомобілю, наприклад, захисну дугу або трубчастий каркас, а також захист від вітру, який створює йому закритий вигляд. Ці транспортні засоби з міцним захисним корпусом - найкращий вибір для любителів пригод на природі; тим не менш, вони довели, що можуть бути однаково надійними і в роботі. Ось чому їх також називають утилітарними мотовсюдиходами (утилітарниками), машинами, технічно призначеними для виконання робочих завдань. Сьогодні фермери, власники ранчо і мисливці максимально використовують можливості мотовсюдиходів для буксирування великих вантажів і перевезення значних розмірів вантажу з одного пункту призначення в інший. З такими моделями, як Maverick X3, перший мотовсюдихід з високими експлуатаційними характеристиками, працьовитий Traxter і універсальний Commander, який однаково підходить для роботи і відпочинку, а також безліччю їх модифікацій, знайти мотовсюдихід, який відповідає вашому стилю життя, не складе труднощів.


Якщо ви хочете дізнатися більше про типи мотовсюдиходів, їх ціни і багато іншого, ознайомтеся з нашим посібником з покупки мотовсюдиходів.


 

ЯКІ ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ КВАДРОЦИКЛА?


Як квадроцикли, так і мотовсюдиходи мають масу переваг. Ось основні переваги, які може мати квадроцикл у порівнянні з мотовсюдиходом.


Приголомшлива маневреність


У порівнянні з мотовсюдиходом квадроцикл набагато маневреніший завдяки своєму невеликому розміру і здатності здійснювати швидкі рухи. Оскільки ширина більшості моделей не перевищує 127 см, вони є ідеальним транспортним засобом для подолання вузьких просторів і надзвичайно крутих поворотів, які часто зустрічаються на бездоріжжі. Якщо ви шукаєте пригод в густих лісах, квадроцикл - ваш найкращий вибір.


Не б'є по гаманцю +


Невеликий розмір +


Легкий як пір'їнка +


Зручний +


Коротше кажучи, якщо вам потрібен активний і доступний за ціною транспортний засіб, на якому можна насолоджуватися наодинці, і який є досить універсальним для різних видів ґрунту і занять, квадроцикл - ваш вибір.



ЯКІ ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ МОТОВСЮДИХОДА?


Тепер давайте розглянемо основні переваги мотовсюдиходів і утилітарних мотовсюдиходів.


Вантажопідйомність


Вантажний і багажний простір - велика перевага для мотовсюдиходів. Хоча квадроцикл також може перевозити свою частку вантажу, мотовсюдиходи спроектовані з відділеннями від носа до хвоста, навіть під сидіннями та в кузові. І це навіть до всіх конструкційних змін, які ви можете внести, щоб створити додаткове місце для зберігання речей.


Місце для друзів і сім'ї +

Перевізна здатність +

Адаптація до власних потреб +

Безпека +

Комфорт +

 

Просто кажучи, якщо ви хочете мати позашляховик, який ви можете персоналізувати, на якому ви можете комфортно і безпечно досліджувати околиці, і який дозволяє вам брати з собою стільки обладнання або пасажирів, скільки ви хочете, мотовсюдихід створений для вас.



КВАДРОЦИКЛ ЧИ МОТОВСЮДИХІД: ЯКИЙ З НИХ НАЙКРАЩЕ ПІДХОДИТЬ ДЛЯ ПЕВНИХ ЦІЛЕЙ?


Тепер, коли ви знаєте визначення квадроцикла і мотовсюдихода і розумієте основні переваги, які їх відрізняють, давайте розберемося, який з цих позашляховиків найкраще підходить для певних цілей. Який з них кращий для полювання? Для сімейних поїздок? Ось що ми думаємо!


Полювання +

Сільське господарство +

Сімейні поїздки +

Їзда Стежками +

Прибирання снігу і їзда взимку +

Їзда по дюнах і камінню +


Цілком очевидно, що квадроцикли та мотовсюдиходи можна проектувати і обладнувати відповідно до ваших уподобань. Для цього існує безліч моделей і аксесуарів. Деякі позашляховики, такі як квадроцикл Can-Am Outlander або мотовсюдихід Can-Am Commander, призначені як для роботи, так і для відпочинку, щоб ви могли отримати найкраще з обох світів!



КВАДРОЦИКЛ ЧИ МОТОВСЮДИХІД? ВІДПОВІДЬ ЗНАЄТЕ ТІЛЬКИ ВИ!


Розмірковуючи про те, що варто купувати: квадроцикл чи мотовсюдихід, знайте, що вони обидва є чудовими машинами. Кожен з них має свої плюси і мінуси, які залежать від безлічі факторів, таких як навколишнє середовище, види діяльності і логістика. Так що, врешті-решт, усе залежить від вас. Ваш позашляховик, ваше рішення. Багато людей вирішують мати обидва, що покриває всі їх основні запити. Немає нічого поганого в тому, щоб пропустити процес прийняття рішення і зробити те саме!


Источник: BRP

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!